5 lucruri de verificat atunci când faceți inspectația unei căi de rulare

5 lucruri de verificat atunci când faceți inspectația unei căi de rulare
Inspecția regulată a căii de rulare este crucială pentru a identifica eventualele probleme. Acest lucru vă permite să abordați o defecțiune minoră înainte de a se transforma într-o problemă majoră.
Iată câteva sfaturi despre ce să verificați atunci când inspectați o cale de rulare:
 
  1. Uzura papucilor de lanț: verificați dacă există semne de uzură excesivă, cum ar fi modele de uzură inegale, fisuri sau chiar lipsa unor papuci de pe lanț. Acestea pot afecta stabilitatea și performanța utilajului.
  2. Tensiunea lanțurilor: Asigurați-vă că lanțurile sunt tensionate corespunzător. Lanțurile slăbite sau prea strânse pot cauza uzura prematură și deteriorarea componentelor căii de rulare.
  3. Starea rolelor inferioare și superioare: inspectați rolele pentru orice semne de deteriorare. Verificați dacă exită crăpături, lovituri sau piese lipsă, deoarece acestea joacă un rol crucial în susținerea greutății echipamentului.
  4. Starea steluțelor: Verificați steluțele pentru orice semne de uzură, cum ar fi dinți uzați sau nealiniere. Ei sunt responsabili pentru propulsarea utilajului și trebuie să fie în stare bună.
  5. Dispozitivele de reglare a tensiunii lanturilor: Asigurați-vă că dispozitivele de reglare a șenilei funcționează corect. Acestea sunt responsabile pentru menținerea tensiunii în lanțuri și pentru asigurarea alinierii corecte.
Durata de viață a căii de rulare a unui excavator depinde de diverși factori, inclusiv de calitatea componentelor, tipul de teren pe care operează utilajul și practicile de utilizare și întreținere.
În medie, componentele căii de rulare, cum ar fi lanțurile ori rolele pot dura între 2.000 și 7.000 de ore de funcționare. Cu toate acestea, această durată de viață poate varia semnificativ în funcție de factorii menționați mai sus. De exemplu, utilizarea intensivă pe terenuri dure cu suprafețe stâncoase sau abrazive poate duce la o uzură mai rapidă și poate necesita înlocuiri mai frecvente. Pe de altă parte, utilizarea adecvată, întreținerea regulată și utilizarea componentelor de înaltă calitate recomandate de producătorii OEM pot prelungi durata de viață a unei căi de rulare.
 
Postarea urmatoare Postarea anterioara

Suport clienti Luni-Vineri: 08:00-16:30

0733 880 200 shop@arox.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!