Cât de important este un sprocket?

Cât de important este un sprocket?
Un sprocket este o componentă importantă a sistemului de propulsie al unui excavator sau a altor utilaje cu șenile. Acesta are următoarele roluri:
  • Transmiterea puterii: Sprocketul este montat pe arborele de antrenare al șenilelor și este conectat la motorul mașinii prin intermediul sistemului de transmisie. Prin intermediul sprocketului, puterea generată de motor este transmisă la șenile, permițând deplasarea excavatorului.
  • Menținerea tensiunii șenilelor: Atunci când sprocketul se rotește, dinții prind și deplasează șenilele. Această acțiune contribuie la menținerea tensiunii corespunzătoare a șenilelor, asigurând o aderență optimă între acestea și sol.
  • Distribuirea sarcinii: Sprocketul distribuie sarcina greutății mașinii pe întreaga suprafață a șenilelor. Aceasta ajută la reducerea presiunii exercitate de excavator asupra solului, minimizând riscul de a se înfige sau de a se îneca în teren moale sau nisipos.
  • Stabilitatea mașinii: Sprocketul joacă un rol crucial în menținerea stabilității și controlului mașinii în timpul deplasării. Prin intermediul sprocketului, șenilele se rotesc în mod sincron, asigurând o mișcare uniformă și direcționată a excavatorului.
Este important ca sprocketul să fie produs din materiale durabile și rezistente la uzură, deoarece acesta este supus unor forțe mari și frecări constante în timpul funcționării.
Pentru mai multe informații despre componente pentru căi de rulare, dar și pentru oferte personalizate, contactați departamentul de vânzări Arox Equipment!
 
Postarea urmatoare Postarea anterioara

Suport clienti Luni-Vineri: 08:00-16:30

0733 880 200 shop@arox.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!