Tipuri de papuci pentru șenile

Tipuri de papuci pentru șenile
Papucii de șenile sunt componente ale căii de rulare a căror funcție este transmiterea sarcinii la sol. Modelele multiple oferă echipamentelor caracteristici specifice care pot modifica performanța vehiculului în mai multe medii de lucru.
Papucii de șenile au o influență directă asupra sistemului de direcție, control, deplasare și întreținere al utilajului deoarece costurile de înlocuire ale pieselor unui excavator ori unui buldozer implică de obicei până la 50% piese ale căii de rulare.
Clasificarea lor a generală se referă  la numărul de striații, cele mai frecvente fiind:
Papuci de șenile cu o singură striație: După cum menționează și numele lor, au doar o singură striație și oferă cea mai bună tracțiune datorită nivelului lor ridicat de penetrare pe sol; utilizarea lor este pentru medii abrazive, la echipamente precum excavatoare, buldozere și tractoare pe șenile. Principalul dezavantaj este reducerea manevrabilitatii la executarea virajelor.
Papuci cu două striații:  Designul lor oferă utilajului a doua cea mai bună tracțiune dintre toate configurațiile disponibile, reducând penetrarea pe sol în comparație cu papucii cu o singură striație; acest aspect duce la un viraj mai lin și manevrabilitate mai bună.
Papuci cu trei striații: Oferă a treia cea mai bună tracțiune dintre configurațiile convenționale; se folosesc în principal pe suprafețe moi pentru a maximiza manevrabilitatea echipamentului și în executarea virajelor datorită nivelului scăzut de pătrundere. De asemenea, în cadrul celor trei configurații cu striații, este cea care produce cele mai puține daune la suprafață.
Există modele alternative de papuci care favorizează funcționarea în medii complexe, cum ar fi papuci cu orificii centrale pentru aplicații pe suprafețe mlăștinoase sau papuci acoperiți cu cauciuc pentru a evita deteriorarea pe care un papuc convențional ar provoca-o pe trotuar.
 
Postarea urmatoare Postarea anterioara

Suport clienti Luni-Vineri: 08:00-16:30

0733 880 200 shop@arox.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!