Cum întreții corect un buldozer?

Cum întreții corect un buldozer?
Chiar dacă majoritatea buldozerelor sunt utilaje similare, fiecare model poate avea mici diferențe în recomandările de întreținere și service. Pentru a evita riscul defecțiunii echipamentului și pentru a oferi îngrijire suplimentară buldozerului dumneavoastră, țineți cont de aceste recomandări.
Citiți recomandările producătorului
Manualul producătorului oferă cadrul pentru operarea și întreținerea buldozerului. Recomandările de întreținere furnizate arată durata de viață estimată a fiecărei componente. De asemenea, explică ce ulei de motor, combustibil, filtre, baterie, lichid de răcire și alte materiale de întreținere sunt cele mai bune pentru siguranța și eficiența utilajului.
Dacă buldozerul este întreținut corect, aceste materiale de întreținere protejează mașina de uzura excesivă și asigură durata de viață estimată.
De asemenea, manualul îi învață pe operatori sfaturile esențiale pentru utilizarea buldozerului, asigurându-se că fiecare decizie este sigură și eficientă: fără sarcină excesivă asupra sistemului hidraulic, cilindrilor, ori asupra căilor de rulare.
Cât de des ar trebui să-mi întrețin buldozerul?
Creați un program de întreținere a echipamentelor. Cu ajutorul informațiilor din manual, managerii de echipamente creează un program de întreținere a buldozerului. Aceste sarcini sunt de obicei împărțite în patru secțiuni: proceduri zilnice, săptămânale, lunare și anuale de întreținere a buldozerului.
Întreținerea zilnică a echipamentelor
Iată cele mai importante sfaturi și proceduri de întreținere a buldozerului care au grijă de mașina dumneavoastră înainte și după fiecare tură:
Curățarea echipamentelor.
Drumurile murdare, zăpada abundentă, praful, resturile și alte deșeuri sunt întotdeauna în contact cu buldozerul. O lucrare de curățare se concentrează pe curățarea filtrelor de combustibil și a filtrelor de aer, precum și pe eliminarea contaminanților din cabină, radiator, anvelope, șenile, cale de rulare, rezervor de combustibil, motor, sistem hidraulic și alte componente majore.
Niveluri de lichide și grăsimi.
Fiecare buldozer trebuie să mențină nivelul corect al uleiului de motor și lubrifierea în punctele de gresare. Acești pași sunt esențiali pentru toate vehiculele, nu doar pentru echipamentele grele. Menținerea nivelurilor adecvate vă va scuti de defecțiunile echipamentelor și costurile masive de reparații. Păstrați utilajul întreținut cu ulei de motor și ungeți punctele cu frecare mare și punctele de conectare pentru a încetini abraziunea echipamentului.
Inspecții vizuale.
Un operator caută semne de scurgeri, conexiuni deteriorate de frecare și alte semne de uzură care ar putea deteriora alte componente ale buldozerului. Prin inspectarea pieselor majore înainte de fiecare schimb, operatorul ar trebui să observe semne de abraziune gravă și să informeze tehnicienii să înceapă reparațiile utilajului și să înlocuiască componentele deteriorate. Verificările vizuale încep de obicei cu inspecția căii de rulare pentru a asigura tensiunea corectă a șenilei și apoi se concentrează pe examinarea frânelor, comenzilor echipamentului, stării lamelor și a restului sistemului.
Chiar dacă efectuarea acestor proceduri înainte de fiecare tură necesită timp, este cea mai bună modalitate de a preveni uzura excesivă și daunele ireparabile. Mașinile murdare care nu sunt întreținute corespunzător își înlocuiesc componentele stricate mult mai des. Costul întreținerii regulate nu va fi niciodată mai mare decât daunele suferite din cauza abuzului de filtru de combustibil și a lipsei de lubrifiere la punctele de gresare.
Întreținere săptămânală a buldozerului

Întreținerea căii de rulare
Șenilele necesită mai puțină atenție decât anvelopele, iar procedurile săptămânale de întreținere ajută la inspectarea fisurilor, scurgerilor și a altor daune care ar putea afecta restul mașinii.
Înlocuirea filtrului
Un filtru de aer curat asigură că doar cantitatea minimă de contaminanți afectează componentele interne ale buldozerului. Pentru a garanta condiții perfecte de funcționare, managerii de echipamente instalează noi filtre de aer pentru a împiedica pătrunderea resturilor în motor.
Echipament de siguranță și vizibilitate.
Semnalele și luminile funcționale mențin echipamentul mereu vizibil pe șantier. Tehnicienii verifică claxonele, luminile și semnalele pentru a se asigura că muncitorii văd utilajul și că operatorii îi văd pe muncitori. Vizibilitatea obstrucționată crește riscul de accidente și decese, iar verificările săptămânale se referă la inspecți acestor componente și efectuarea reparațiilor necesare.
Întreținerea lunară buldozerului
Procedurile lunare de întreținere se concentrează pe inspecții mai profunde ale echipamentelor grele și pe înlocuirea materialelor de service. Iată care sunt sarcinile pe care tehnicienii și operatorii le îndeplinesc la fiecare câteva luni:
Schimburi de ulei și lichide
În timp ce inspecțiile zilnice asigură că toate fluidele ating un nivel specificat, uleiul de motor, uleiul hidraulic și alte fluide trebuie examinate, golite și înlocuite, conform instrucțiunilor din manualul producătorului.
 
Postarea urmatoare Postarea anterioara

Suport clienti Luni-Vineri: 08:00-16:30

0733 880 200 shop@arox.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!