Cum pot îngrijirea și întreținerea corectă crește durata de viață a utilajului tău?

Cum pot îngrijirea și întreținerea corectă crește durata de viață a utilajului tău?
Asigurați-vă că tensiunea este corect reglată și întreținută - verificați acest aspect în mod regulat, mai ales odată cu instalarea unor piese noi ce țin de calea de rulare.
Măsurați și monitorizați zonele de uzură  pentru a determina orice probleme de uzură - în special în  condiții de muncă abrazive și cu impact mare asupra căii de rulare.
Păstrați componentele căii de rulare cât mai curate posibil în orice moment. Dacă permiteți murdăriei, noroiului,  prafului și diverselor resturi de pământ să se acumuleze, în cele din urmă aceasta va duce  la rate crescute de uzură,  putere scăzută și consum crescut de combustibil.
Țineți cont de condițiile în care funcționează utilajul dumneavoastră, întrucât acestea influențează puternic nivelul de uzură. Impactul mare, materialele abrazive sau nisipoase pe un teren umed, vor contribui la uzura mai rapidă a căii de rulare.
Lanțurile excavatoarelor și buldozerelor sunt proiectate să funcționeze cu uzură redusă atunci când utilajul se deplasează înainte. Deplasarea inversă excesivă poate cauza o uzură mai rapidă a căii de rulare. Puterea suplimentară necesară la deplasarea în invers va crește și consumul de combustibil.
Alegeți cea mai îngustă variantă posibilă de papuci, cu flotație bună pentru a minimiza uzura internă a siguranțelor și bucșelor. Aceasta va a reduce de asemenea uzura papucilor și va preveni  îndoirea sau ruperea și va reduce stresul și uzura pe întreaga cale de rulare.
Dacă lanțurile alunecă sau sar pe steluțe este posibil ca steluțele să fie foarte uzate. Dacă atât lanțurile cât și steluțele sunt  noi, cauza ar putea fi arcul rupt al dispozitivului de tensionare a șenilei, făcându-l să se retragă și să slăbească tensiunea lanțului. Flanșele uzate ale rolelor inferioare pot cauza “clătinarea” în lateral și nealinierea cu steluța.
Amestecarea rolelor noi și vechi pe aceeași parte a căii de rulare le poate supraîncărca pe cele noi care sunt poziționate mai jos decât cele uzate,  prin urmare luând multă greutate în plus.
Dacă nu înlocuiți toate rolele inferioare cu altele noi, este recomandat să puneți rolele reutilizabile în stare cât mai bună pe o parte a utilajului, și toate cele noi pe cealaltă parte. Acest lucru menține presiunea uniformă pe fiecare rolă fără a le supraîncărca individual o anumită rolă.
Lipsa managementului căii de rulare este responsabilă pentru mai mult de jumătate din costurile de întreținere a unui utilaj. Analiza uzurii poate fi efectuată la fața locului, furnizând date în timp real.
Aceste date  vă vor ajuta să luați decizii informate!
 
Postarea urmatoare Postarea anterioara

Suport clienti Luni-Vineri: 08:00-16:30

0733 880 200 shop@arox.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!