Povestea Berco

Povestea Berco


Povestea Berco exemplifică perfect felul în care inovația, cooperarea și viziunea pe termen lung pot duce la un succes industrial de proporții.
Antreprenorul Roberto Cotti s-a alăturat lui Vezio Bertoni în 1920.  Productia a fost extinsa la diferite mașini-unelte: mașini de șlefuit, prese, strunguri etc.
În anii 1930, cei de la Berco, au devenit cea mai mare și mai importantă companie din zonă cu peste 100 de angajați. Produsele Berco încep apoi să fie exportate în Europa, iar compania devine atât de importantă încât achiziționează două mai mici între 1938 și 1939.
Odată cu cel de-al Doilea Război Mondial, nimic n-a mai fost la fel ca înainte. Berco, de asemenea, a experimentat doi ani de inactivitate.
În 1946 s-au reînnoit, și au început să producă componente pentru mașini cu șenile, echipamente de revizie pentru mașini de terasament și prese de asamblare pentru lanțuri.
Anii 1950 au transformat Berco intr-o societate pe acțiuni!
Ajunsese la un capital social de 90 de milioane și, în același timp, partenerul Cotti și-a dat demisia, și a fost înlocuit de Gianni Bertoni, fiul lui Vezio.
Dar aceasta nu a fost singura schimbare: uzina și-a dublat dimensiunea și a fost renovată și modernizată.
În anii 1960 mai mult de jumătate din căile de rulare produse au fost exportate pe piețele din SUA și Canada, iar numărul dealerilor autorizați Berco era de aproximativ 120.
Mai mult, cu o suprafață de 3000 de metri pătrați și cu 27 dintre cele mai puternice și moderne mașini de pe piață, a avut loc primul atelier de ștanțare la cald din regiune.
Mai facem un pas înapoi în timp și ajungem la anii 1970.
Gianni Bertoni a preluat conducerea în calitate de CEO al companiei și a propulsat-o către globalizare, crescând forța de muncă la peste 2.500 de angajați.
Sub conducerea sa, cifra de afaceri a companiei a crescut vertiginos de la 4 miliarde de lire la 60 de miliarde de lire. În 1976, Bertoni a vândut 50% din o acțiunile companiei către Hoesch, gigantul german din oțel.
În anii 1990 în special, partenerii noștri de la Berco și-au extins cercul de clienți cu reprezentanți importanți ai pieței, cum ar fi Komatsu, John Deere, Liebherr, Volvo, United Motors, dar și clienți importanți din Orientul Mijlociu.
Acești clienți noi le-au permis să-și consolideze poziția pe piață și să continue să dezvolte soluții inovatoare pentru produsele lor.
Povestea lor de success nu se oprește aici, povestim mai multe intr-un alt articol viitor!
 
Postarea urmatoare Postarea anterioara

Suport clienti Luni-Vineri: 08:00-16:30

0733 880 200 shop@arox.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!