Chindia, orizontul expansiunii globale Carraro

Chindia, orizontul expansiunii globale Carraro

„A fi global înseamnă a acorda atenție lumii, nu a te reloca.” Cu aceste cuvinte, Enrico Carraro conturează perspectivele companiei când vine vorba de extinderea Grupului Carraro. Un punct de vedere diferit de normă, și care vede în internaționalizarea companiilor grupului o oportunitate de studiu și adaptare la piețele externe. Prezența lor străină este globală, dar India și China sunt țările pe care s-au concentrat cel mai mult, aflați cum.
 

India, potențial neexploatat care așteaptă să fie descoperit


1997 a fost anul zero pentru internaționalizarea Carraro și a văzut inaugurarea primei fabrici a Grupului în India. Aventura a început datorită contactului timpuriu al celor de la Carraro cu familia Nanda, unul dintre jucătorii cheie ai economiei indiene, asociat cu grupul industrial Escorts. În 1997, a fost ratificat un acord comercial, cu scopul de a crea unități de producție în țară, și așa s-a născut Carraro India Ltd.
Proiectul a fost finalizat în doar un an, iar Pune a devenit primul oraș din India care găzduiește o fabrică Carraro. Producția a fost lansată în 1999, iar uzina s-a concentrat imediat pe realizarea de axe și transmisii pentru aplicații agricole, atât pentru a fi exportate, cât și pentru a fi vândute producătorilor locali. Capacitatea Carraro de a satisface cerințele pieței și extinderea grupului în sub-continentul indian au condus la deschiderea unei a doua fabrici, dedicată producției de angrenaje și componente.
În 2005, Turbo Gears Ltd a fost înființată și în curând și-a dezvăluit potențialul remarcabil. Piața indiană a continuat să crească, cerând o dezvoltare ulterioară. În consecință, în 2006, au achiziționat întregul capital social al Carraro India, pentru a oferi oportunități de creștere garantate companiilor viitoare. În același an a fost deschis un centru local de cercetare și dezvoltare, dovedindu-se fundamental în studiul și adaptarea producției la cerințele locale, mai ales în ceea ce privește proiectarea.
Ulterior, Pune a devenit și sediul central al Carraro Technologies India, filiala grupului concentrată pe proiectarea și dezvoltarea de transmisii și axe inovatoare. Inițial, ramura a angajat zece ingineri; cu toate acestea, s-a transformat curând într-una dintre cele mai productive fabrici din India, cu 48 de ingineri de ambele sexe.
Până în 2012, compania avea peste 1.300 de angajați în țară, India fiind doar în urma Italiei în ceea ce privește resursele umane. În cei 15 ani de la deschiderea primei fabrici, au asistat la schimbări mari și la o creștere continuă, nu doar în ceea ce privește producția Carraro, ci și în ceea ce privește piața indiană, care este din ce în ce mai puțin „emergentă”. India nu mai este doar cel mai mare producător de tractoare, este o țară în curs de urbanizare rapidă. Spiritul inovator al celor de la Carraro îi determină să exploreze noi oportunități în India, făcând incursiuni în sectoarele de construcții și echipamente de terasament.
 

China, piața viitorului


Cucerirea de către Carraro a pieței chineze a venit la scurt timp după experiența de succes a grupului în India, în 2000, într-o perioadă caracterizată de o creștere a urbanizării țării. Această fază a procesului de internaționalizare pentru companiile grupului a fost lansată pentru a răspunde nevoilor asociate creșterii urbane rapide și a fost axată pe două sectoare distincte: mașinile de terasament și cele pentru aplicații în construcții.
Acest lucru a condus la decizia strategică de a produce în țară și, în consecință, Carraro China a fost deschisă la Qingdao (Huangdao) în 2004. Fabrica din China se întindea pe aproximativ 10.000 de metri pătrați și s-a specializat inițial în transmisii pentru scări rulante. Ulterior, producția a fost extinsă pentru a include sisteme hidraulice pentru șenile, sisteme de transmisie pentru mașini de construcții și agricole și sisteme de propulsie pentru materiale în mișcare.
Prezența Grupului pe o piață aflată în creștere rapidă - și care oferă o serie de oportunități imense, le-a permis să deschidă o nouă unitate de producție. Între 2006 și 2007, cea mai modernă fabrică Carraro a fost construită în Qingdao (Chengyang) și a fost deschisă în timp record în octombrie 2007, ocupând o suprafață uimitoare de 23 de mii de metri pătrați.
Astăzi, unitatea Carraro China este specializată în producția de transmisii pentru excavatoare și scări rulante, stivuitoare și axe pentru utilaje de construcții și tractoare agricole. Fabrica are peste 200 de angajați, dintre care o treime îndeplinesc un rol manual sau tehnic.
China reprezintă o piață promițătoare, caracterizată de grupuri industriale de nivel înalt. Într-adevăr, este una dintre cele mai promițătoare din lume pentru inginerie mecanică, o provocare care rămâne a fi explorată.
 
Postarea urmatoare Postarea anterioara

Suport clienti Luni-Vineri: 08:00-16:30

0733 880 200 shop@arox.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!