Comunicarea eficientă este esențială în orice tip de relație, fie că este personală sau profesională. Potrivit unui raport Holmes, practicile slabe de comunicare și barierele de comunicare au costat companiile peste 37 de miliarde de dolari, la nivel global.
Organizațiile care investesc în construirea unei comunicări mai bune vor avea angajați care au încredere unii în alții, vor vorbi atunci când este necesar și nu le este frică să ofere și să primească feedback.
Majoritatea oamenilor cred probabil, că succesul vine din a te înconjurara de oameni care gândesc exact ca tine. Adevăratul succes și inovația revoluționară însă, implică disconfort. Disconfortul te împinge să crești, și aici intervin diferențele ce țin de experiență, de opinie ori perspectivă. Echipele ce se remarcă prin diferențe de vârstă, gen or etnie tind să fie mai creative și să producă rezultate mai bune decât echipele lipsite de diversitate pentru că aceasta le permite să obțină mai multe perspective și, prin urmare, să vină cu o serie de idei diferite și inovatoare.
Echipele colaborative lucrează împreună ca un grup de egali și înțeleg cum să delege sarcini pentru a miza pe punctele forte ale celuilalt. Ei știu unde pot contribui cu valoare, când să facă un pas înapoi și cum să schimbe liber idei. Nu există agende personale și toată lumea este concentrată pe cel mai bun rezultat final!
Drept urmare, pentru a înlesni comunicarea, a ajuta colaborarea și a da șansa diferențelor dintre noi să ne împingă să creștem și să ne cunoaștem mai bine ca echipă, am petrecut weekendul trecut împreună, într-o frumoasă experiență de team building.
Pentru a marca un an aniversar în istoria companiei noastre, mai precis 15 ani de la înființare, și pentru a sărbători poate cel mai profitabil an din acești 15, am ales o locație mai exclusivistă, și anume un city break în fabuloasa capitală a Ungariei, Budapesta!
Dacă prima zi am dedicat-o odihnei și relaxării în cadrul SPA-ului hotelului și am încheiat-o cu o cină și petrecere în consacratul stil Arox Equipment, a doua zi am pornit de dimineață într-un tur atipic al capitalei maghiare, la bordul a 10 mașini de epocă, marca Trabant. Am avut un ghid amabil și documentat, care ne-a prezentat și povestit despre locuri știute și mai puțin știute ale Budapestei.
Apoi am făcut un tur ghidat al Parlamentului Maghiar, am admirat această impunatoare construcție și am aflat atât de multe despre istoria vecinilor noștri de la vest.
Am ieșit apoi din aglomerația capitalei pentru a ne plimba pe străduțele pitorescului sătuc Szentendre, aflat la doar câțiva kilometri de Budapesta. Nu am vrut nici cum să ratăm “experiența culinară” oferită de neaoșul “langoș”, exact pe malul Dunării.
Spre seară am admirat panorama incredibilă ce se deschide în dreptul fortăreței Citadella (construcția aflată la cea mai mare altitudine din centrul Budapestei).
Tot aici, în vârful dealului Gellért, în acorduri de pian, am servit o cină elegantă, am povestit și ne-am bucurat de timpul petrecut împreună.
Seară s-a încheiat cu o spectaculoasă croazieră pe Dunăre, printre clinchete de pahare de proseco, râsete și veselie, admirație și o oarecare nostalgie pentru următorul team building.