Dinți de cupa - mărimi, identificare, alegere, aplicații și exploatare

Dinți de cupa - mărimi, identificare, alegere, aplicații și exploatare

Cu siguranță, dinții de cupă sunt printre cele mai solicitate si supuse la uzura componente ale unui excavator sau încărcător. Dar si unul dintre principalii factori care determină eficiența utilajului din mai multe puncte de vedere: viteză în exploatare, consum de carburant, solicitarea operatorului, eventualele pierderi cauzate de imobilizarea echipamentului.

Uzura excesivă a dinților de cupa se transformă în lipsă de productivitate, iar înlocuirea acestora cu unii noi ar trebui să fie făcută cât mai prompt. Cu toate acestea, sunt cazuri în care un dinte se rupe, din diverși factori, cel mai des întâlnit fiind uzura. De asemenea, calitatea dintelui are o influență majoră, care se răsfrânge în final în costul de exploatare.

Deseori, operatorii preferă dinți de calitate mai slabă, din motive de investiție imediată, însă fiabilitatea și eficiența lor conduc în final la perioade mai dese de imobilizare a utilajului pentru că trebuie schimbați mai des, investiții repetate, dificultăți în exploatare și chiar incompatibilitate cu sistemul de prindere pe cupă.

În gama noastră de dinți oferim soluții pentru orice tip de excavator (buldo sau mini), încărcătoare și aplicații grele, pentru tonaje de la 5 t la 125 t. In functie de cupă și/sau utilaj, se diferențiază doua sisteme principale de prindere, cu bolț vertical sau orizontal. În cazul primei soluții, operațiunea de montare/demontare beneficiază de un spațiu mai mare de manevră, având în vedere ca pe verticală nu sunt elemente care ar putea interfera fizic cu uneltele folosite la scoaterea bolțului.

Dinții sunt clasificați și în funcție de materialul în care se sapă și care poate fi pământ, prundiș, nisip, piatră, noroi de foraj, calcar. De asemenea, putem avea solicitări de impact, de penetrare sau abrazive, iar forma dinților variază de la tip ascuțit - cu unul sau două vârfuri -, la tip scurt, in V, heavy duty și așa mai departe.

Din acest punct de vedere, identificarea și alegerea dintelui trebuie făcută corect, pentru a avea produsul 100% potrivit. Această operațiune poate fi realizată atât de către operator, dar și împreună cu consilierul nostru de vânzări, telefonic sau chiar la utilaj, dacă este nevoie.

Măsurătorile trebuie făcute cu atenție, notându-se dimensiunile pricipale ale dintelui: lungime, înălțime, lațimea vârfului, a bazei, diametrele găurilor pentru bolț, distanța dintre găuri, dacă sunt mai multe, cotele interioare în cazul în care este un model de acest gen.
Cu aceste măsurători, alături de tipul utilajului și aplicația pentru care sunt folosiți dinții se poate alege modelul corect, care se poate comanda in magazin sau, în cazul în care este nevoie de informații suplimentare, se poate apela la consilierii noștri.

Postarea urmatoare Postarea anterioara

Suport clienti Luni-Vineri: 08:00-16:30

0733 880 200 shop@arox.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!