Cum să păstrăm buldoexcavatorul în cea mai bună formă

Cum să păstrăm buldoexcavatorul în cea mai bună formă
Când vorbim despre un utilaj de construcții, trebuie să avem în vedere cel puțin două criterii foarte importante: siguranța în exploatare și starea tehnică. Cele două sunt interconectate, iar situația în care un asemenea utilaj ar fi scos din uz din cauza defecțiunilor tehnice reprezintă o reală problemă financiară si de respectare a termenului de execuție.
În cazul de față vorbim despre unul dintre cele mai utilizate echipamente de acest fel, buldoexcavatorul sau, cum i se mai spune popular, “buldo”.
Se subînțelege că reviziile tehnice periodice trebuie făcute la timp, cu piese de calitate, dar mai sunt mici trucuri ce au rolul să prelungească durata de viață a unui buldo.

Inspecția zilnică
Durează câteva minute pentru a face o scurtă inspecție vizuală, ce poate detecta o mică anomalie, dar care poate anunța un defect mai serios:
- verificați elementele cupelor pentru a detecta uzuri anormale la dinți și bolțuri;
- cautați orice scurgere de ulei sub utilaj sau la elementele hidraulice;
- inspectati anvelopele împotriva tăieturilor sau a uzurii profunde, ori anormale și verificați periodic presiunea; 
- verificati furtunele și orice altă componentă din cauciuc;
- încercați ca la sfârșitul zilei să lăsați echipamentul curățat de mizerie și reziduurile pe care le-ați manipulat în ziua respectivă;

Gresarea 
Efectuarea improprie a acestei operațiuni reprezintă una dintre cauzele principale de apariție a defecțiunilor. Anumite componente trebuie gresate săptămânal sau chiar mai des, în funcție de recomandările producătorului. Calitatea vaselinei joacă un rol important, ca de altfel și cantitatea care se aplică, nici prea puțin, nici în exces.

Mentenanța fluidelor și a filtrelor
Având în vedere că un buldo lucrează deseori în condiții grele, trebuie verificat periodic nivelul lichidului de răcire, gradul de contaminare al uleiului hidraulic și cel al motorului, respectiv nivelul lichidului de spălare al parbrizului.

Siguranța în exploatare
Trainingul operatorilor, folosirea pieselor de schimb de calitate, a atașamentelor perfect compatibile, respectarea normelor de protecție în șantier pe toată perioada manipulării utilajului sunt extrem de importante pentru asigurarea exploatării în siguranță a buldoexcavatorului.




 
Postarea urmatoare Postarea anterioara

Suport clienti Luni-Vineri: 08:00-16:30

0733 880 200 shop@arox.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!