Fendt, premiat pentru sistemul de autocuratare al filtrului de aer

Fendt, premiat pentru sistemul de autocuratare al filtrului de aer

Comisie internationala de experti de la german Agricultural Society (DLG) a premiat cu “Innovation Award Agritechnica 2022 in silver” noul sistem de autocuratare al filtrului de aer, patentat de Fendt. Acesta este disponibil deja pe tractoarele de mare putere ale marcii, seriile 900 Vario si 1000 Vario.
Inovatia este cu atat mai folositoare fermierilor care isi desfasoara activitatea in regiuni cu soluri nisipoase si pamant uscat ca urmare a lipsei precipitatiilor. Conditiile de exploatare de acest fel duc la o colmatare accelerata a filtrelor de aer, iar procesul de curatare este, deseori, complicat si nu intotdeauna soldat cu rezultate bune. De asemenea, operatiunea necesita scoaterea din uz a tractorului. Mai mult decat atat, functionarea motorului cu un filtru de aer incarcat duce la o scadere a performantelor, concomitent cu cresterea consumului de carburant.
Fendt devine primul producator care ofera optional un sistem de autocuratare al filtrului de aer. Sistemul de filtrare combina extractia continua a prafului cu curatarea activa a filtrului, intr-un ciclu de 30 de secunde. Soferul este notificat despre procesul de curațare printr-un martor luminos in tabloul de bord, astfel incat poate alege sa il activeze manual sau complet automat. In timpul procesului de curatare filtrul este curatat prin doua impulsuri puternice de presiune, aerul comprimat provenind de la un rezervor separat, umplut cu 12 bari de la un compresor special dedicat. Durata de viata a filtrului este de aproximativ doi ani, sistemul necesitand un cartus de filtru special dezvoltat.


 
Postarea urmatoare Postarea anterioara

Suport clienti Luni-Vineri: 08:00-16:30

0733 880 200 shop@arox.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!