Volvo prezinta primul concept de incarcator frontal cu inteligenta artificiala

Volvo prezinta primul concept de incarcator frontal cu inteligenta artificiala
Inspirat de un model aparut initial sub forma de jucarie, ca urmare a colaborarii intre Volvo Construction Equipment (Volvo CE) si LEGO Technic, conceptul LX03 devine realitate. Este primul “real-world model” complet autonom de incarcator frontal cu inteligenta artificiala, capabil sa ia decizii, sa execute sarcini si sa interactioneze cu oamenii.
Volvo LX03 a fost dezvoltat de o echipa dedicata, formata din ingineri, programatori, designeri si tehnicieni din productie, de la fabricile Volvo CE din Eskiltuna, Suedia si Konz, Germania. Este vorba despre un incarcator de 5 tone, dezvoltat ca un concept modular si scalabil, cu modificari minime in procesul de productie. Ca si baza de dezvoltare, s-a folosit platforma modelului electric L25, al carui sistem asigura o autonomie de functionare de pana la opt ore, in functie de aplicatia pentru care este folosit.
Ceea ce este si mai interesant, acest concept este primul din lume, echipat cu un “creier” electronic care ii permite sa se adapteze la diferite scenarii, sa ia decizii in timp real si, aspect foarte important, sa colaboreze cu oamenii. Poate fi programat sa execute operatiuni grele, repetitive sau periculoase, reducand astfel prezenta factorului uman in santier.

LX03 marcheaza inca o premiera si anume transformarea unui model LEGO Technic intr-un utilaj real. Desi nu va intra in productie de serie, inginerii Volvo CE estimeaza ca anumite solutii dezvoltate aici se vor transforma in aplicatii pentru modelele din prezent si viitor.

 
Postarea urmatoare Postarea anterioara

Suport clienti Luni-Vineri: 08:00-16:30

0733 880 200 shop@arox.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!