JCB sprijina deminarea in Afghanistan

JCB sprijina deminarea in Afghanistan
Organizatia caritabila de eliminare a minelor terestre, HALO Trust, desfasoara in Afghanistan cea mai mare operatiune de deminare din lume. Pentru aceasta sarcina a ales patru modele JCB modificate: un incarcator frontal 457ZX, un Hydradig, un Teletruk si un micro excavator 8008. In curand, se va alatura un JCB 220X blindat. Toate utilajele sunt vopsite in alb pentru a sublinia natura umanitara a activitatilor.

Cabina noului model JCB 220X a primit un blindaj rezistent la explozii avand in vedere nivelul de risc din zona, dat de multitudinea de mine tip IED (improvised explosive device) sensibile la presiune. Fiind echipat cu un dispozitiv rapid de prindere, se poate schimba rapid intre o cupa de excavare si o grebla, care poate fi extrem de eficienta in gasirea si disclocarea in siguranta a minelor din pamant.

Protectia folosita de JCB 220X a fost furnizata de Martin Williams (Hull) Ltd. care are o divizie specializata in proiectarea si producerea vehiculelor blindate. Printre clientii sai se numara Ministerul Apararii din Marea Britanie, Natiunile Unite, NATO, cat si alte organizatii neguvernamentale, umanitare si organizatii caritabile, precum HALO. Cabina are geamuri de 10 cm grosime si trei straturi de protectie la explozie, fabricate din otel armat Armox 440T, care este special conceput pentru armura vehiculelor, oferind rezistenta la penetrare si explozie.

“Daca privim ultimul raport UN despre Afghanistan, cu inventarierea minelor de tip IED responsabile pentru al doilea conflict civil ca numar de morti si raniti, suntem dornici sa extindem capacitatea noastra de gasire si eliminare a minelor si, ca organizatie caritabila umanitara, dorim sa abordam acest lucru cat mai repede posibil, asa ca asteptam cu nerabdare ca echipamentul sa se alature curand echipei din Afghanistan.” a declarat Calvin Ruysen, Director Operational HALO Trust pentru Afghanostan, Middle East si Africa de Nord.
HALO Trust este cea mai mare organizatie umanitara de eliminare a minelor , fiind fondata in Afghanistan in 1988. Are 8.000 de angajati full-time si opereaza in 19 tari si teritorii de conflict sau post conflict.




 
Postarea urmatoare Postarea anterioara

Suport clienti Luni-Vineri: 08:00-16:30

0733 880 200 shop@arox.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!